Esett az eső egész nap. A kicsik nyűglődtek, a nagyok unatkoztak és nyűglődtek. Mi mást lehet ilyenkor tenni, mint sütni valami finomat?
Adott volt pár marék gyönyörű, áttetszően feszes ribizli. Misi ötlete és kívánsága volt a muffin – komájával közös “saját” receptjük alapján.
Még egy kis csokimáz és kész is a finomság: Kívül piros-ropogós, belül omlós-puha, sárga. Mint a nap, ami végül bátortalanul, de azért csak kikukucskált megnézni, mit majszolunk ekkora élvezettel!
A recept:
Egyszerű csokimázas muffin ribizlivel bolondítva (12 db)
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg margarin, megolvasztva
1,2 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A tojást a cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tejet. Ha elkevertük, mehet hozzá a liszt és a sütőpor.
A masszát bekanalazzuk a muffinsütő tepsi papírral bélelt mélyedéseibe, és kb. 200 fokon, 10 percig légkeveréssel, majd alsó-felső sütéssel pirulásig/ tűpróbáig sütjük összesen kb. 25 percig.
Bármit tehetünk a tetejére, vagy bele. A mi csokimázunkba feláldoztunk egy fél tábla 60%-os étcsokit, egy senkinek-sem-kellett óriás húsvéti csoki kakaómassza nyuszit, pár kanál porcukrot. Ezt gőz fölött pár kanál vízzel elkeverve megolvasztottuk, végén 1 kanálnyi margarint hozzácsapva csurgattuk a muffinok tetejére.
Kevés rumlival, percek alatt elkészül, és a picik is viszonylag konszolidáltan tudják megenni. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: